Tuote

Cuusi on luonnontuotteista jalostettu, antibakteerinen, pintadesinfiointiin tarkoitettu tuote.

 

Cuusi –tuoteperhe laajenee kokoajan, tällä hetkellä Cuusi –tuoteperhe koostuu kahdesta tuotetyypistä:

 

-Cuusi käsidesi

 

-Cuusi pintadesi

 

Cuusi -tuoteperhettä voidaan käyttää:

 

-Käsidesinä
(Huom.älä käytä tuotetta jos sinulla on allergia alkoholille tai hartsille)

 

-Erilaisten pintojen antibakteeriseen puhdistamiseen (pinnat jotka kestävät alkoholia)
Esimerkiksi:
– Näppäimistöt, hiiret
– Mobiililaitteet
– Ovenkahvat ja kaiteet

 

 

Toisin kuin muut antibakteeriset tuotteet, Cuusi ei ole bakteereita hylkivä kuten paljon käytetyt hopea ja kupari.

 

Tuotteen toiminta periaate on, että pinnalle levitettynä alkoholi tappaa bakteerit.

Kuusenkerkän hartsit pitävät pinnat ja ihon antibakteerisina.

Kuusenkerkän hartsit läpäisevät mikrobien solukalvon, estävät solun kalium-natriumpumpun toiminnan ja siten estävät mekaanisesti bakteerisolujen toiminnan.

 

Suomessa kehitetyn Cuusi-desinfiointiaineen raaka-aineet saadaan suomalaisesta metsästä.

Kasvavia puita ei vahingoiteta, sillä kuusenkerkän ominaisuudet saadaan talteen kaadetuista suomalaisen havumetsän kuusista.

Tuotteen valmistuksessa käytettävät raaka-aineet tulevat ainoastaan jo kaadetuista puista. Kaatamattomia, kasvavia puita ei vahingoiteta.

 

Cuusen karboksyylihapot ovat voimakkaasti antimikrobisia.

Kuusenkerkän öljyissä esiintyy runsaasti Cuusi-nimisen pintojen desinfiointiaineen sisältämiä karboksyylihappoja. Tuotekehitysvaiheessa yliopistojen laboratorioissa tehdyt patogeeniset tutkimukset osoittivat Cuusen karboksyylihappojen olevan voimakkaasti antimikrobisia. Sekä kolibakteerilla (E. coli DH5a) että stafylokokilla (S. aureus ATCC12598) tehdyt testit osoittivat, että käsitellyiltä pinnoilta vähintään 99,99 % edellä mainituista bakteerikannoista tuhoutuivat 30 minuutissa.

Tutkimusten mukaan läpäisemällä mikrobien solukalvon ja neutralisoimalla niiden ionivarauksen Cuusi estää virusten, bakteerien ja homeitiöiden toiminnan, jolloin ne eivät pääse leviämään ympäristöön vaan tuhoutuvat.

 

Miljoonien vuosien aikana havupuut ovat käyneet selviytymistaistelua bakteereita ja muita haitallisia mikrobeja vastaan.

Havupuut koostuvat pääsääntöisesti selluloosasta. Selluloosa on sokerin yksi muoto, ja siten erittäin otollinen ravintoaine mikrobeille; haitallisten bakteerien, homeiden ja sienien makea houkutus. Luonto on viisas ja tarkoituksenmukainen. Miljoonien vuosien aikana havupuut ovat käyneet selviytymistaistelua bakteereita ja muita haitallisia mikrobeja vastaan. Evoluution saatossa ne ovat joutuneet kehittämään erilaisia puolustusmekanismeja mikrobeja vastaan. Kuusen kehittämä puolustusmekanismi perustuu havupuiden karboksyylihappoihin ja niiden liikkuvuuteen uuteaineiden mukana puussa, joita on erityisesti kuusenkerkän aromaattisissa öljyissä. Kansankielellä uuteaineita kutsutaan usein pihkaksi.

 

Suomalainen tuotekehitysryhmä on onnistunut eristämään ja puhdistamaan karboksyylihapot.

Suomalainen tutkija- ja tuotekehitysryhmä on onnistunut eristämään ja puhdistamaan kuusenkerkästä löytyvät karboksyylihapot puun uuteaineista 99.8%. Cuusi pinta- ja käsidesissä karboksyylihappojen teho on monituhatkertainen kuusenkerkästä saatavaan pihkauutteeseen verrattuna.

Raaka-aineena on Suomen luonnossa kuusenkerkkien aromaattisissa öljyissä havaitut karboksyylihapot. Tuotekehitystyö on suomalaista ja tuote on läpikäynyt hyväksytysti lääkinnällisen laitteelle vaadittavat testit.

Cuusi sisältää kuusenkerkässä esiintyviä ja eristettyjä karboksyylihappoja. Karboksyylihapot estävät bakteerien kasvamisen ja jakautumisen.

Käytännössä Karboksyylihapot eliminoivat bakteerien elinolosuhteet, jolloin ne kuolevat pois. Karboksyylihappojen uuttamisessa käytetään lääke-etanolia, jolla saavutetaan niiden pysyvyys ja säilyvyys.

 

Cuusi tehoaine ei sisällä mitään elimistölle vieraita aineita, kuten raskasmetalleja, parabeeneja tai mikromuovia.

Cuusen karboksyylihappoyhdiste on 100-prosenttisesti uusiutuva luonnontuote. Tuote ei keräänny elimistöön eikä ympäristöön.

Erilaisten pintojen antibakteeriseen puhdistamiseen Cuusi-pintadesi on osoittautunut erinomaiseksi. Sitä voidaan käyttää kaikille pinnoille, jotka kestävät alkoholia, esimerkiksi näppäimistöille, tietokoneen hiirille, mobiililaitteisiin sekä pöytien ja pulpettien pintoihin, tuolien käsinojiin, ovenkahvoihin ja portaiden kaiteisiin.

Koska toimintamekanismi perustuu pinta-aktiiviseen nanoteknologiaan Cuusi-pinta- ja käsidesiä ei tarvita kuin mikroskooppisen pieniä määriä. Pinnoilla käytettynä sen luoma antibakteerinen kalvo ei näy. Toisin kuin hopea, kupari tai monet antibakteeriset tuotteet, Cuusi ei ole bakteereita hylkivä.

Tuotteen toimintaperiaatteena on, että pinnalle levitettynä alkoholi ensin tappaa bakteerit, jonka avulla Cuusi-tuotteen tehoaine kiinnittyy sähkökemiallisesti pintaan. Cuusi tuotteella käsitellyllä pinnalle, muodostuu kulutusta fysikaalinen kestävä kalvo. Pinnoilta valmiste kuluu pois ainoastaan mekaanisesti hankaamalla. Käsidesin tapaan käytettynä Cuusi säilyy iholla muutamia tunteja.

Cuusi-tuotteen kohdalla kyseessä on fysikaalinen toimintamekanismi. – mikrobit pystyvät aina kehittämään vastustuskykyä kemialliselle tuhoamiselle, mutta ei fysikaaliselle toimintamekanismille. Biologian perusperiaatteiden mukaisesti bakteerit eivät pysty mutaatioiden avulla kehittämään resistiivejä muotoja fysiologiselle suojalle. – Esimerkiksi antibioottien teho perustuu bakteerien kemialliseen tuhoamiseen. Yhä suurempana ongelmana maailmanlaajuisesti on se, että bakteerit tulevat antibiooteille immuuneiksi. Cuusen kohdalla kyse ei ole bakteerien kemiallisesta tuhoamisesta.

Verrattuna moniin muihin käsideseihin Cuusi-käsidesi ei kuivata ihoa, vaan luonnonaineena se päin vastoin hoitaa ihoa, uudistaa ihosolukkoa ja estää ihon kuivumista. Ihon desinfiointiin kehitetyssä Cuusi-käsidesissä on laaja-alaisesti ihoa suojaavia aineita, hän sanoo. – Olemme pakanneet Cuusi-käsidesin kultakorkkiseen mustaan pumppupulloon. Se on tyylikäs käsidesi myös vaikkapa juhlien noutopöydässä.

 

Cuusi on antibakteerinen elämys.

Cuusi Oy on rakentanut yhteistyössä A-kumppaneiden kanssa monikäyttöisen neuvotteluhuoneen Vantaan Koivuhakaan.

Tervetuloa elämykselliseen tilaan, jossa isolta kosketusnäytöltä voidaan valita oma paratiisi, Kolin kansallismaisemista aina paratiisisaaren rannoille. Tilaan mennään sisään mystisistä lasiovista, mitkä muuttuvat hetkessä sumeiksi yksityisyyden suojaamiseksi tai isoiksi elämyksellisiksi videoseiniksi. Me rakennamme avaimet käteen periaatteella kokonaisuuden mikä ei jätä ketään kylmäksi. Toimitukseen kuuluu mukaan rakenteet, sisustus-, tekniikkasuunnittelu, audiovisuaalinen järjestelmä sekä sisällöntuotannot, ääni ja jopa luonnonmukaiset tuoksumaailmat asiakkaan niin halutessaan.

 

Pystymme toteuttamaan asiakkaidemme villeimmätkin toiveet.

Cuusi-neukkari

Tuotteen edut

  • Kotimainen.

  • Pinnat pysyvät puhtaina pidempään.
  • Pintaan muodostuu kulutusta kestävä, antibakteerinen kalvo.

  • Cuusi tappaa jopa MRSA bakteerin (sairaalabakteeri).

  • Käsidesi sisältää ihoa hoitavia aineita.

  • Kehitämme ja valmistamme tuotteita, joiden turvallisuus ja teho on osoitettu virallisilla tutkimuksilla.

  • Tuotteen valmistuksessa käytetään ainoastaan kaadetuista puista kerättyjä raaka-aineita.

Käytä biosidejä turvallisesti.
Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.

 

Helposti syttyvä neste ja höyry. Ärsyttää voimakkaasti silmiä.

Käyttöturvallisuustiedotteet

Pintadesi

Käsidesi

Cuusi - Desi